Søk
Arrangementer
Bergen Filmklubb viser Man of the Frontier med Gene Autry, the singing cowboy og konsert med Empty Bottles Broken Hearts Landmark  Klubb


Dato: Tirsdag 30. September
Tid: 21:00
Konsert med Empty Bottles Broken Hearts


Billetter: 40,- for medl. 60,- for andre.

Mer informasjon: http://bergen-filmklubb.no
Bergen Filmklubb viser Man of the Frontier med Gene Autry, the singing cowboy

Etter filmen spiller syvmannsorkesteret Empty Bottles Broken Hearts country og western av real, gammel skole. Forhåpentligvis fleskes det også til med en coverlåt av Gene Autry.

Singing Cowboy – Man of the FrontierGene Autry spiller Gene Autry, Man of the Frontier, i denne Singing Cowboy-filmen om en grepa kar i Red River Valley. En stor demning som skal sørge for den lille byens irrigasjonssystem blir utsatt for sabotasje. Sangglade Gene blir mistenkt for å være involvert og må gi seg i kast med å renvaske sitt navn. I prosessen må han også jakte på noen ransmenn. Denne tidlige Autry-godbiten er fylt av action og sang, og en ulastelig antrukket Gene som ikke går av veien for å legge en løpsk ku i bakken med bare nevene.

At Singing Cowboy-konseptet er noe søkt tydeliggjøres av Gene Autrys vei til stjernehimmelen. Filmprodusenter ville utnytte countrymusikkassosiasjonene til westernfilm. De slet hardt med å finne noen som kunne synge og ri. Da de fant ut at countrysangeren Gene Autry ikke var fremmed for å sadle opp, valgte de ham til tross for at han aldri hadde prøvd seg foran kamera. Det viktigste var at han kunne portrettere en ridende cowboy, traktere en gitar og at han hadde en flott stemme.

Singing Cowboy-filmer varer under en time, er lagt til samtiden, altså helst 1930-tallet, og har en helt i hovedrollen som skal redde dagen, sjekke opp byens lekreste dame og ikke minst fyre i gang en trudelutt eller tre på veien. I Autrys kamp for rettferdighet går han som regel gjennom en bølgedal der hans navn smusses til, men mye skal til for at ikke vår helt greier å ta innersvingen på skurkene før han selv, i mangel på en fet dame, synger en siste countrysviske.

Til toppen